Author Topic: ASIC - czemu?  (Read 6337 times)

Offline furcio

  • Litecoin Association Member
  • Jr. Member
  • ***
  • Posts: 60
Re: ASIC - czemu?
« Reply #15 on: June 13, 2014, 06:57:46 AM »
lenart_o wiecej foto, wiecej screenów chcemy! ja już nie wiem czy będzie ROI czy nie będzie z takiej inwestycji? Kupić nie kupić o to jest pytanie...!

Offline EvilPanda

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 42
Re: ASIC - czemu?
« Reply #16 on: June 13, 2014, 09:16:04 AM »
lenart_o wiecej foto, wiecej screenów chcemy! ja już nie wiem czy będzie ROI czy nie będzie z takiej inwestycji? Kupić nie kupić o to jest pytanie...!
Hejka, jeśli macie tani prąd to maszyny na chipach zeusa zdecydowanie się opłacają, ale jak wliczacie cenę energii to najlepszy współczynnik ma blade.
http://www.gawminers.com/5200-kh-s-gridseed-asic-blade-miner/

Polecam też ten sklep, mają własne projekty oparte na chipach od dostawców np to: http://www.gawminers.com/the-war-machine-54-mh-s-asic-scrypt-miner-week-four-with-free-zencontroller/

Offline lenart_o

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 50
Re: ASIC - czemu?
« Reply #17 on: June 13, 2014, 02:16:31 PM »
Bardzo proszę parę następnych:
https://plus.google.com/u/0/116814554986352989034/posts/UwjZw6rCJ6G

a może utworzę krąg w G+ i zapraszam wszystkich do kręgu będzie najprościej
moje dane macie i wbijajcie

Offline lenart_o

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 50
Re: ASIC - czemu?
« Reply #18 on: June 13, 2014, 02:51:50 PM »
Utworzyłem społeczność Litecoin.org  i w niej koparki skryptowe jest priv więc na G+ dawajcie. Zapraszajcie mnie podawajcie nick z forum :) everyones invited :)
« Last Edit: June 13, 2014, 03:15:59 PM by lenart_o »

Offline lenart_o

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 50
Re: ASIC - czemu?
« Reply #19 on: June 14, 2014, 12:36:42 AM »
po 2 pełnych dobach przełączyłem się na inny multipool poniewaz mimo że wydajność stabilna to generalnie zarobiłem ciut więcej  cobym sobie kopał LTC czyli szału nie ma.Przełączyłem się na :http://www.clevermining.com/users/13pouxmNhDXf9njRtE85ME2g8quEdpzuzE mają dokładniejsze statystyki i czy ktoś już tam pokopał mają bardzo wysoki współczynnik 0,00216 na 1 Mhs w międzyczasie znalazłem BFGminera który obsługuje ZEUSA ,przez przypadek nie zmieniłem ustawien ilości chipów kopiących w batku startującym i wystartowałem i co zobaczyłem ?? zamiast 22 Mhs 27Mhs z każdej maszynki zobaczę jak kopie czy to będzie stabilne czy też nie, ale jestem uchachany :) zobaczymy co pool pokaże w statystykach
bo BFG swoje a pool swoje . Zdjęcia i filmiki jeszcze się wszystkie uploadowały więc mam nadzieję ,że jutro rano już będą

Offline crazik

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 606
    • great humour zone
Re: ASIC - czemu?
« Reply #20 on: June 16, 2014, 09:30:35 AM »
daj linka do społeczności, bo nie mogę znaleźć...

Offline lenart_o

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 50
Re: ASIC - czemu?
« Reply #21 on: June 16, 2014, 10:09:48 AM »

Offline lenart_o

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 50
Re: ASIC - czemu?
« Reply #22 on: June 17, 2014, 07:14:11 AM »
Widze że się wszyscy garną i mnie atakują :)
no bez jaj upload troche trwał teraz już prawie jest wrzucone
czekam na filmiki bo wiadomo HD troche waży.
wrzuciłem statystyki z pooli i wstepnie mogę powiedzieć że w 1 tydzien bit powiniem byc
powinno byc więcej ale to jeszcze wszystko w trakcie testowania

Offline lenart_o

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 50
Re: ASIC - czemu?
« Reply #23 on: June 18, 2014, 03:43:39 PM »
Wszyscy już na długim weekendzie od paru dni czy jak ???? ;)

Offline crazik

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 606
    • great humour zone
Re: ASIC - czemu?
« Reply #24 on: June 25, 2014, 05:34:02 AM »
lenart, który model zeusa masz dokładnie?
I jak bardzo głośny jest w porównaniu np. do kopania na GPU?

Offline lenart_o

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 50
Re: ASIC - czemu?
« Reply #25 on: June 25, 2014, 06:07:20 AM »
głośne to to  jest trzeba przyznać zamówiłem Lightning (72 Mh/s) a dostałem 4 Cyclony (22Mh/s razem 88Mh/s)
dzisiaj odbieram THUNDER X3 (28Mhs) ,który kupiłem za ten kupon który dostałem w prezencie od nich.
generalnie trzymam to 2 miejscach w piwnicy i firmie w serwerowni (te w piwnicy jak widać na fotkach) .
powiem szczerze ,że dają radę :)

Offline crazik

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 606
    • great humour zone
Re: ASIC - czemu?
« Reply #26 on: June 25, 2014, 06:09:42 AM »
głośne to to  jest trzeba przyznać zamówiłem Lightning (72 Mh/s) a dostałem 4 Cyclony (22Mh/s razem 88Mh/s)
dzisiaj odbieram THUNDER X3 (28Mhs) ,który kupiłem za ten kupon który dostałem w prezencie od nich.
generalnie trzymam to 2 miejscach w piwnicy i firmie w serwerowni (te w piwnicy jak widać na fotkach) .
powiem szczerze ,że dają radę :)
Będę wdzięczny za fotki i recenzję Thunder x3. Mógłbyś podrzucić mi na priva?

Offline lenart_o

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 50
Re: ASIC - czemu?
« Reply #27 on: June 25, 2014, 06:15:14 AM »
no problemo ! a co zamówiłeś :))

Offline lenart_o

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 50
Re: ASIC - czemu?
« Reply #28 on: June 26, 2014, 11:05:40 AM »
Panowie i panie dostałem darmowego zeuska juz śmiga
fizycznie nie wyglada inaczej od poprzedników wiec nie mam co sie rozpisywać
jak ktoś się zastanawia nad asicami to ruszył festiwal zeusminer i (powiem szczerze że wqrwiony jestem)
za śmieszne pieniądze mozna wyhaczyć sprzęcicho gdybym wiedział to bym dzisiaj kupił 280MH/s :)
więcej info na :
http://festival.zeusminer.com/

Offline lenart_o

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 50
Re: ASIC - czemu?
« Reply #29 on: July 24, 2014, 09:08:51 PM »
Mam pytanko,
czy ktoś wszedł w zeusa czy tylko ja poszedłem na całość??